Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Η Atari επιστρέφει στην αγορά hardware με ολοκαίνουργια κονσόλα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Atari (Fred Chesnais) δήλωσε σε συνέντευξή του στο πλαίσιο της E3 2017 ότι η δημοφιλής εταιρεία στο χώρο των video games ετοιμάζει νέα παιχνιδο-κονσόλα.



Όποιος αντικρίζει το λογότυπο της Atari και δεν του ξυπνάνε αναμνήσεις, δύο πράγματα μπορεί να σημαίνουν: είτε είναι γεννημένος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 ή δεν ασχολείται (ή ασχολείται περιστασιακά) με τα video games. Όχι ότι η Atari είναι καμιά ξεχασμένη εταιρεία, αλλά, οι περισσότεροι γνωρίζουν ότι, εδώ και πολλά χρόνια, δεν ασχολείται με hardware. Δηλαδή δεν παράγει κονσόλες παιχνιδιών. Τουλάχιστον όχι μέχρι σήμερα, αφού την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία άρχισε να teasάρει ένα νέο προϊόν που ονομάζεται Ataribox. Στο βίντεο που ακολουθεί, το οποίο και δημοσιεύθηκε σε μια άσχετη με την Atari ιστοσελίδα, εμφανίζεται κάτι που μοιάζει με κονσόλα, ωστόσο, όπως ήταν λογικό, πολλοί fans αναρωτήθηκαν αν το teaser είναι ψεύτικο. Άλλοι βέβαια δεν είχαν ιδέα για τι ακριβώς δείχνει το βίντεο. Όμως, μετά από λίγες μέρες, και συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της φετινής Ε3, ο CEO της Atari Fred Chesnais επιβεβαίωσε ότι οι φήμες αληθεύουν.



Όπως δήλωσε στην ιστοσελίδα venturebeat.com, η αναβίωση της Atari βρίσκεται σε εξέλιξη. Ο Chesnais δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την κονσόλα, αλλά επιβεβαίωσε ότι βασίζεται στην τεχνολογία των υπολογιστών. Είπε, επίσης, ότι η εταιρεία εξακολουθεί να εργάζεται πάνω στον σχεδιασμό της και ότι η αποκάλυψη θα γίνει κάποια στιγμή στο μέλλον.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Atari υπέβαλε αίτηση για προστασία πτώχευσης το 2013. Ευτυχώς, όμως, ο Chesnais αγόρασε την εταιρεία και υποσχέθηκε να την κάνει ξανά μεγάλο όνομα στον χώρο. Η εταιρεία είναι πλέον κερδοφόρα και ασχολείται με την δημιουργία mobile games, ενώ συνεχίζει επίσης να χορηγεί άδεια χρήσης στα εμπορικά σήματά της - όπως η άδεια χρήσης του Atari brand για την επερχόμενη ταινία Blade Runner 2049.

Τώρα, το τι ακριβώς μπορεί να σημαίνει η δήλωση του Chesnais, δηλαδή ότι η κονσόλα θα βασίζεται στην τεχνολογία των υπολογιστών, δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Μάλλον αυτός είναι και ο σκοπός. Φυσικά και επιτρέπονται οι εικασίες. Ίσως δούμε μία κονσόλα τύπου Steam machine, που, βασικά, μοιάζει περισσότερο PC παρά κονσόλα. Πάντως, δεν νομίζω να δούμε καμιά κονσόλα τύπου «TV Box» με ρετρό παιχνίδια. Υποτίθεται ότι η εταιρεία εργάζεται «χρόνια» πάνω στο project. Επομένως, πρέπει να περιμένουμε κάτι πιο "μεγάλο".

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της νέας κονσόλας της Atari, ας γυρίσουμε για λίγο πίσω το χρόνο και να απολαύσουμε πλάνα από τα 25 καλύτερα παιχνίδια που κυκλοφόρησαν για την τελευταία κονσόλα της εταιρείας – που κυκλοφόρησε το 1993, το Atari Jaguar. (Ευγενική προσφορά του YouTuber wizzgamer).



Σχόλια