Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Tommy Can’t Sleep: Ο Jack Black πρωταγωνιστής στη νέα ταινία μικρού μήκους των Die Antwoord

To ασυμβίβαστο συγκρότημα από τη Νότια Αφρική ξαναχτυπά! Αυτή τη φορά με μια νέα ταινία μικρού μήκους, που προσφέρει μπινελίκι και μπόλικους αρουραίους.


Κάποιοι τους χαρακτηρίζουν “freakshow”, άλλοι τους θεωρούν σκουπίδια, άλλοι απλά σοκάρονται από τα εκκεντρικά κλιπάκια τους, υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που απλά γουστάρουν, γουστάρουν τρελά τη μουσική τους, αλλά και ό,τι αυτή αντιπροσωπεύει. Με τους Die Antwoord δεν υπάρχει «γκρίζο», αλλά άσπρο ή μαύρο. Δηλαδή είτε τους γουστάρεις είτε όχι, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Το συγκρότημα παίζει μια μίξη από alternative hip-hop και rave, ενώ το όλο στυλ του βασίζεται σε ένα κίνημα αντικουλτούρας γνωστό ως Zef στη Νότια Αφρική, που σε ελεύθερη μετάφραση μπορεί να σημαίνει «κιτς», ή συνηθισμένο. Σαν ιδεολογία, Zef σημαίνει να μην σου καίγεται καρφί για τη γνώμη των άλλων, τον τρόπο που ντύνεσαι, σκέφτεσαι, μιλάς, ή παίζεις μουσική.

Το συγκρότημα αποτελείται από την Υοlandi Visser (Αnri du Toit), τον Ninja (Watkin Tudor Jones) και τον God (Justin de Nobrega, γνωστός μέχρι πρότινος ως DJ Hi-Tek). Έχουν συνεργαστεί με δημοφιλείς καλλιτέχνες, ηθοποιούς, ενώ το 2015 έπαιξαν στην ταινία του (επίσης Νοτιοαφρικάνου) σκηνοθέτη Neill Blomkamp, Chappie, στην οποία και "υποδύθηκαν" τους εαυτούς τους… γιατί μπορούν! Η ταινία, παρεμπίπτοντος, αρκετά καλή, με Sharlto Copley, Hugh Jackman και Sigourney Weaver, μεταξύ άλλων, και φυσικά, με μπόλικη μουσική από Die Antwoord. Είπαμε, γιατί μπορούν!
Στο μεταξύ, η Υοlandi με τον Ninja είναι ζευγάρι τόσο εντός όσο και εκτός σκηνής για πολλά χρόνια, ενώ το 2006 γεννήθηκε και η κόρη τους Sixteen Jones, η οποία έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετά video clips του συγκροτήματος, όπως το Ι Fink U Freeky.



Η νέα ταινία του συγκροτήματος, με τίτλο «Tommy Can’t Sleep», βασίζεται στο τραγούδι Rats Rule - από τον δίσκο Mount Ninji and Da Nice Time Kid, στο οποίο συμμετέχει και ο δημοφιλής -και ένας από τους αγαπημένους μου- Αμερικανός ηθοποιός Jack Black. Πάντως, γενικά, οι αρουραίοι/ποντίκια (whatever) παίζουν μπάλα σε πολλά τραγούδια/κλιπς του συγκροτήματος, με την Yolandi να γουστάρει να το παίζει «Rat Mistress». Έτσι λοιπόν και στην παρακάτω ταινία μικρού μήκους (το λες και video clip, αν γουστάρεις), ο Tommy (Sixteen Jones, Jack Black) δεν μπορεί να κοιμηθεί γιατί το δωμάτιό του έχει γεμίσει αρουραίους και η -μπινελίκια, πολλά μπινελίκια- μάνα του δεν τον πιστεύει.

Πάτα το play και απόλαυσε καφρίλα, τέχνη, πες το όπως θέλεις. Πάντως είναι πολύ καλύτερο από θεατρική σκηνή με 2-3 τυπάδες με πατερίτσες, να χτυπούν με τα σιδερένια πέη τους κάτι μεταλλικές μπάρες…. Α! Ξέχασα, αυτά είναι για κουλτουριάρηδες που ξέρουν από τέχνη! Προτιμώ τα «σκουπίδια» λοιπόν.

Σχόλια