Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Star Wars: From a Certain Point of View - Νέα ανθολογία διηγημάτων Star Wars με 40 διαφορετικές ιστορίες

Η κυκλοφορία του Rogue One την περασμένη χρονιά σηματοδότησε μια μοναδική εμπειρία για τους fans του Star Wars, καθώς η ταινία επικεντρώνεται στην ιστορία των χαρακτήρων που αναφέρθηκαν εν συντομία στην αρχική ταινία. Το Rogue One φαινόταν να τελειώνει σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία άρχισαν τα γεγονότα της πρώτης ταινίας (A New Hope), αλλά σύμφωνα με το νέο βιβλίο Star Wars: From a Certain Point of View, μια ολόκληρη ώρα χωρίζει το τέλος του Rogue One και το άνοιγμα του Star Wars.



H ταινία Spinoff τελειώνει με τα σχέδια για το Death Star να φτάνουν στα χέρια της Πριγκίπισσας Leia στο Tantive IV, ξεφεύγοντας από τον σκοτεινό άρχοντα Darth Vader. Το σκάφος ήταν αρχικά «αγκυροβολημένο» σε άθλια κατάσταση, από μια προηγούμενη αποστολή, με κατεστραμμένο υπερκινητήρα – πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορούσε να ξεφύγει στο υπερδιάστημα.

Γνωρίζοντας τον κίνδυνο που βρισκόταν, το Tantive IV ήταν μετά βίας σε θέση να ξεφύγει με τα σχέδια, τοποθετώντας όλες τις ελπίδες του στον Tatooine. Σύμφωνα με το βιβλίο, το πλήρωμα πέρασε περίπου μία ώρα προσπαθώντας να επισκευάσει το σκάφος πριν εμφανιστεί ο Darth Vader, όπου και ξεκινάει το πρώτο Star Wars.

Το Star Wars: From a Certain Point συλλέγει 40 διαφορετικές ιστορίες που εστιάζουν σε προοπτικές από 40 διαφορετικούς χαρακτήρες οι οποίοι εμπλέκονται στην αρχική ταινία. Η ιστορία που περιγράφει λεπτομερώς τι συνέβη με το Tantive IV επικεντρώνεται στον κυβερνήτη του σκάφους, τον Raymus Antilles. Το εκπληκτικό αυτό βιβλίο ρίχνει φως σε μια ποικιλία από διαφορετικά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από την ταινία, με ανείπωτες μέχρι σήμερα ιστορίες για τους Yoda, Boba Fett, ακόμη και για τον bartender Wuher από την καντίνα στο Mos Eisley.

Ένα από τα πιο εκπληκτικά στοιχεία του βιβλίου είναι ότι ο Yoda ήρθε σε επαφή με το πνεύμα του Obi-Wan όσον αφορά την εκπαίδευση του «Εκλεκτού». Ο Yoda συγκλονίστηκε όταν ο Kenobi αναφέρθηκε στον Luke, καθώς ο θρυλικός Jedi Master είχε την αίσθηση ότι θα εκπαίδευε την Leia για να φέρει ισορροπία στη Δύναμη.

Το Star Wars: From a Certain Point of View είναι διαθέσιμο σε διάφορα βιβλιοπωλεία στην Αγγλική γλώσσα. Κάνοντας ένα γρήγορο googling μπορείτε να το βρείτε σε γνωστή αλυσίδα πολυκαταστημάτων ψυχαγωγίας.

Σχόλια