Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Venom: Σταθερή αξία ο Τομ Χάρντι, μέτρια ταινία

Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Φλάισερ
Πρωταγωνιστούν: Τομ Χάρντι, Μισέλ Γουίλιαμς, Ριζ Αχμέντ, Γούντι Χάρελσον
Διάρκεια: 112'

Ο δημοφιλής αντι-ήρωας της MARVEL στη μεγάλη οθόνη

Είδα το πολυαναμενόμενο -τουλάχιστον για μένα- Venom. Όχι μόνο γιατί μ' αρέσουν πολύ οι κομιξο-ταινίες, αλλά γιατί παίζει ένας αγαπημένος ηθοποιός, ο Τομ Χάρντι. Είναι αυτό που λέμε (δηλαδή, λέω) ηθοποιός "πολυεργαλείο" - ό,τι του πεις, θα το παίξει. Και θα το παίξει καλά.

Ας μιλήσουμε, όμως, για τη νέα σκηνοθετική προσπάθεια του Ρούμπεν Φλάισερ, γνωστός για λίγες και μέτριες ταινίες - με εξαίρεση το πολύ καλό Zombieland.

Τι δε μου άρεσε

Ο Τομ Χάρντι τα πάει πολύ καλά στο ρόλο του αντι-ήρωα Βένομ (Έντι Μπροκ). Κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών, αλλά δεν είναι αρκετό. Ό,τι ατάκα του δόθηκε την απογείωσε, δίνοντας λίγο χρώμα στο κατά τ' άλλα άνοστο σενάριο και ιστορία. Τα CGI αναμενόμενα, αλλά κουραστικά και σε ορισμένες σεκάνς πολύ κακοφτιαγμένα.

Στους υποστηρικτικούς ρόλους, είχαμε μία εντελώς άκυρη Μισέλ Γουίλιαμς, με εντελώς κρύες ατάκες, και έναν Ριζ Αχμέντ σε ρόλο "κακού" από τα Lidl.

Με άλλα λόγια, η Sony Pictures πήρε ακόμα ένα franchise της Marvel και το γ@μη@... Ναι, με εξαίρεση το πρώτο Spider-Man με τον 26άρι τότε Τόμπι Μαγκουάιρ σε ρόλο έφηβου Πίτερ Πάρκερ και την ταλαντούχα -πλην όμως εκνευριστικά εκνευριστική στα επόμενα- Κίρστεν Ντανστ, όλες οι υπόλοιπες προσπάθειες -συμπεριλαμβανομένου και του The Punisher (2004)- είναι από μέτριες έως πολύ κακές.

Απολαυστικός όπως πάντα ο Τομ Χάρντι

Τι μου άρεσε

Αν αξίζει κάτι, είναι οι σεκάνς που είδαμε και στα trailers της ταινίας. Η καταδίωξη ανεβάζει λίγο το τέμπο, η σκηνή με την κυρία Τσεν στο παντοπωλείο και το ένα από τα δύο post credits που άφησε πολλές υποσχέσεις για τη συνέχεια του franchise στην "ασημένια οθόνη".

Τελικά αξίζει τον κόπο; Ή να περιμένω να την κατεβάσω από κάνα torrent-άδικο το blu ray;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα κλάψεις τα λεφτά σου. Έχει Τομ Χάρντι, που κρατάει τη σημαία ψηλά, έχει κανα-δυο καλές σεκάνς, έχει μερικές ατάκες που προκαλούν γέλιο και στην τελική, μιλάμε για μια ταινία με πρωταγωνιστή κάποιον χαρακτήρα από κόμικς. Αν γουστάρεις κόμικς, θα πας! Τέλος! Προτίμησε όμως να πας με φιλαράκι ή φιλαράκια που γουστάρουν τέτοιου είδους blockbuster-ιές. Μη πας π.χ. με την κοπέλα σου, ειδικά εάν είναι φαν του Λαρς Φον Τρίερ, Ντάρεν Αρονόφσκι κ.λπ. Απλά θα ξενερώσει.

Καλή διασκέδαση!

Σχόλια