Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Αφιέρωμα: Bohemian Rhapsody - Βιογραφική ταινία για πολλά Όσκαρ


Σκηνοθεσία: Μπράιαν Σίνγκερ
Πρωταγωνιστούν: Ράμι Μάλεκ, Λούσι Μπόιντον, Γκουιλίμ Λι, Μπεν Χάρντι, Τζόζεφ Ματσέλο, Μάικ Μάγιερς.

Το Bohemian Rhapsody ήταν ακόμα μία ταινία στην "wish list" μου. Και πώς να μην ήταν, αφού η ταινία επικεντρώνεται στον θρυλικό Φρέντι Μέρκιουρι και την επιτυχημένη πορεία των Queen - Γιατί οι Queen είναι ο Μέρκιουρι, και ο Μέρκιουρι είναι οι Queen. Τόσο απλά. Ακόμα και οι πιο casual fans τους συγκροτήματος -ανεξαρτήτου ηλικίας- γνωρίζουν ποιοι είναι οι Queen και τι έχουν προσφέρει στην παγκόσμια μουσική βιομηχανία. Ακόμα, όμως, κι αν κάποιος δεν έχει ιδέα ποιοι είναι οι Queen, τόσο το καστ όσο και ο άνθρωπος που υπογράφει τη σκηνοθεσία της ταινίας (Μπράιαν Σίνγκερ - Συνήθεις Ύποπτοι, X-Men, Επιχείρηση Βαλκυρία), σε προϊδεάζουν ότι θα δεις κάτι συναρπαστικό.

Δε θα μπορούσε να λείψει η θριαμβευτική εμφάνιση του συγκροτήματος στο Live Aid το 1985, έξι χρόνια πριν από το θάνατο του Φρέντι Μέρκιουρι.

Αρχικά, να πούμε ότι η ταινία γυρίστηκε υπό την επίβλεψη και τις συμβουλές των υπόλοιπων μελών των Queen, Μπράιαν Μέι, Ρότζερ Τέιλορ και Τζον Ντίκον. Αυτό σημαίνει ότι, παρά τη δραματοποίηση κάποιων γεγονότων, το Bohemian Rhapsody προσεγγίζει με ακρίβεια και σεβασμό το θρυλικό συγκρότημα, αλλά και την προσωπική ζωή του Φρέντι Μέρκιουρι. Ξεφεύγει από τα στερεότυπα άλλων ταινιών με θέμα τη "διαφορετικότητα" και επικεντρώνεται στο γιατί ο Μέρκιουρι ήταν τόσο ξεχωριστός καλλιτέχνης και γιατί οι Queen κατάφεραν να ταράξουν την παγκόσμια βιομηχανία και να γράψουν ιστορία.

H ερμηνεία του Μάλεκ ως Φρέντι Μέρκιουρι θα μείνει στην ιστορία.

Πέρα από το άρτιο σενάριο και το άψογο screen play, στη μεγάλη επιτυχία της ταινίας συμβάλει και η επιλογή του καστ. Δε χρειάζεται να είναι κανείς "ειδικός" για να πει με σιγουριά ότι ο Ράμι Μάλεκ έχει από τώρα στην "τσέπη" του μια υποψηφιότητα για τα φετινά Όσκαρ.

Ο Μάλεκ ενσαρκώνει με τον καλύτερο τρόπο τον θρυλικό καλλιτέχνη, χωρίς να γίνεται απλά ακόμη ένας μίμος. Ο Φρέντι Μέρκιουρι ήταν ένας εκκεντρικός καλλιτέχνης, ένας οραματιστής, μία ιδιοφυΐα. Μα πάνω απ' όλα ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος. Χάρη στην υπέροχη ερμηνεία του Μάλεκ, μπορέσαμε να γνωρίσουμε τον άνθρωπο πίσω από τον Star.



Το Bohemian Rhapsody είναι μια από τις καλύτερες ταινίες στο είδος της και αναβιώνει, με τον τρόπο που αρμόζει στους Queen, ορισμένες από τις πιο επικές στιγμές στην ιστορία του συγκροτήματος. Θα διασκεδάσεις, θα συγκινηθείς και θα φύγεις από την αίθουσα "γεμάτος". Ακόμα κι αν δεν κερδίσει πολλά Όσκαρ, το Bohemian Rhapsody (και ιδιαίτερα ο Μάλεκ) έχει κερδίσει τις εντυπώσεις.

Σχόλια