Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Η Nintendo αποκάλυψε και επίσημα το SNES mini

Μετά το άκρως επιτυχημένο ΝΕS mini, η Nintendo μας δίνει την ευκαιρία να αποκτήσουμε και την mini έκδοση του εκπληκτικού Super NES!
Ουσιαστικά, από τον περασμένο Απρίλιο γνωρίζαμε ότι κάτι νέο ετοιμάζει η Nintendo όσον αφορά στην αναβίωση του SNES, αλλά έπρεπε να περιμένουμε σχεδόν τρεις μήνες για την επίσημη ανακοίνωση. Έτσι, το Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System – όπως είναι η επίσημη ονομασία του – θα κυκλοφορήσει στις 29 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου. Η μικροσκοπική κονσόλα θα έχει προ-εγκατεστημένα 21 παιχνίδια – συμπεριλαμβανομένου του Star Fox 2, που δεν κυκλοφόρησε ποτέ -σε καμία πλατφόρμα. Φυσικά, η λίστα περιλαμβάνει κλασικά παιχνίδια όπως Super Mario World, Donkey Kong Country, F-Zero καθώς και το Legend of Zelda: A Link to the Past.

Το πακέτο αγοράς θα περιλαμβάνει δύο χειριστήρια, αλλά θα χρειαστείς μετασχηματιστή για να μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις το βύσμα USB. Όσο για το Star Fox 2, θα πρέπει να ολοκληρώσεις το πρώτο επίπεδο του αρχικού Star Fox για να ξεκλειδώσεις το παιχνίδι. Παρακάτω μπορείς να δεις την πλήρη λίστα με τα παιχνίδια που θα περιλαμβάνονται στην έκδοση της κονσόλας για την Ευρώπη:

Contra III: The Alien Wars
Donkey Kong Country
EarthBound
Final Fantasy III
F-ZERO
Kirby Super Star
Kirby's Dream Course
The Legend of Zelda™: A Link to the Past
Mega Man X
Secret of Mana
Star Fox
Star Fox 2
Street Fighter 2 Turbo: Hyper Fighting
Super Castlevania 4
Super Ghouls 'n Ghosts
Super Mario Kart
Super Mario RPG: Legend of the Seven Stars
Super Mario World
Super Metroid
Super Punch-Out!!
Yoshi's Island

Να υπενθυμίσω ότι με το NES mini επικράτησε πανικός, με την Nintendo να μην μπορεί να καλύψει τη ζήτηση - αφού η κονσόλα πραγματικά έγινε ανάρπαστη. Τώρα, το NES mini έχει αποκτήσει συλλεκτική αξία, που ξέρεις τι σημαίνει αυτό: αν δεν κατάλαβες, ρίξε μια ματιά στα σκρουτζομάγαζα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι με το SNES mini η Nintendo θα καλύψει τη ζήτηση και δεν θα έχουμε τα ίδια (τιμές στα όρια της αισχροκέρδειας, τόσο από μαγαζιά όσο και από ιδιώτες) όπως με ΝΕS mini – γιατί όσο κι αν γουστάρω ρετρο κονσόλες, ειδικά της Nintendo, δεν δίνω κοντά στα 200€ για ένα "συλλεκτικό κουτάκι". Το SNES mini είναι ήδη διαθέσιμο για προ-αγορά σε ορισμένα καταστήματα του εξωτερικού, όπως το Amazon UK, με τιμή στα £79.99 – που με την σημερινή ισοτιμία μεταφράζεται σε περίπου 91€. Η λογική λέει ότι σύντομα θα το δούμε και στα ελληνικά καταστήματα, και θα είναι θαύμα αν προσφέρεται στα 90€ - γιατί πολύ απλά βλέπω ένα επιπλέον «καπέλο» της τάξης των 10€, άρα πάμε κοντά στα 100€.

Όπως και να ‘χει, ένα δάκρυ κύλησε! Καθώς το SNES ήταν μία από τις αγαπημένες μου κονσόλες, στην οποία έπαιξα πολλά αγαπημένα παιχνίδια σε μια εποχή που δεν μέτραγαν τόσο τα pixels, οι αναλύσεις και τα fps.

Πηγή

Σχόλια