Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Αφιέρωμα: Τίτλοι και ημερομηνίες για όλες τις ταινίες της MARVEL που θα κάνουν πρεμιέρα εντός του 2019

Την τελευταία δεκαετία, το Marvel Cinematic Universe μας έχει χαρίσει μερικές από τις πιο επικές κομιξο-ταινίες. Το Ant-Man and the Wasp, στην οποία πρωταγωνιστούν ο ξεκαρδιστικός Πολ Ραντ (Ant-Man) και η γοητευτική Εβάντζελιν Λίλι (Wasp), ήταν η τελευταία ταινία της Marvel για το 2018 και ανήκει στη φάση 3 του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel. Και έπεται συνέχεια!

Στη συνέχεια του άρθρου θα βρεις όλες τις ταινίες της Marvel Studios για την επόμενη χρονιά, στις οποίες περιλαμβάνονται τίτλοι από τη φάση 3 και φάση 4 του MCU.


Φάση 3: 2019 

Captain Marvel – Πρεμιέρα: 8 Μαρτίου 2019 (ΗΠΑ)

Αν και αρχικά είχε προγραμματιστεί για να κάνει ντεμπούτο στα τέλη του 2018, η πολύ-αναμενόμενη ταινία Captain Marvel έχει προγραμματιστεί να λανσαριστεί ως η πρώτη ταινία της Marvel Studios για το 2019. Το επερχόμενο blockbuster επικεντρώνεται στην Κάρολ Ντάνβερς, η οποία γίνεται ένας από τους ισχυρούς σουπερ-ήρωες του σύμπαντος της Marvel. Όσοι και όσες θέλουν να μάθουν τα πάντα για την Κάρολ Ντάνβερς, καλύτερα ν’ αναζητήσουν τα origins της σε κάποιο wiki - καθώς το Captain Marvel δε θα είναι μια κλασική ιστορία καταγωγής της ηρωίδας. Το Captain Marvel λαμβάνει χώρα στη δεκαετία του 1990, όπου η Γη βρίσκεται στη μέση ενός γαλαξιακού πολέμου ανάμεσα σε δύο εξωγήινες φυλές. Είναι επιβεβαιωμένο ότι θα δούμε τη νεαρή έκδοση του Nick Fury (με δύο μάτια!) ενώ είναι η πρώτη ταινία στο MCU στην οποία θα εμφανιστούν οι Skrulls, η εξωγήινη φυλή που πρωτοεμφανίστηκε στο Fantastic Four #2.

To πρώτο tease της Captain Marvel εμφανίστηκε στο τέλος του Avengers: Infinity War, κάνοντάς μας ν’ αναρωτιόμαστε: «μα που κρυβόταν τόσο καιρό»; Ας ελπίσουμε ότι η επερχόμενη ταινία θα μας δώσει τις απαντήσεις. Μέχρι τότε, μπορείς να ρίξεις μια ματιά στο πρόσφατο teaser trailer:



Avengers 4 – 3 Μαΐου 2019 (ΗΠΑ)

Μεσολαβεί πολύ χρόνος μέχρι το Μάιο του 2019, πράγμα που σημαίνει ότι όλοι οι fans της Marvel -μαζί κι εγώ- θα έχουμε γκαγκανιάσει από την αναμονή. Ένα μεγάλο μέρος αυτού που έκανε το Avengers: Infinity War τόσο επικό ήταν το απίστευτο τέλος του, στο οποίο είδαμε το θάνατο πολλών αγαπημένων χαρακτήρων. Το 2019 θα δούμε αν οι πιο δυνατοί ήρωες της Γης και οι Φύλακες του Γαλαξία μπορούν να πάρουν την εκδίκησή τους

Πώς θα μπορέσουν οι δύο ομάδες να πολεμήσουν έναν ευφυή τιτάνα που φέρει τις δυνάμεις ενός θεού; Φαίνεται αδύνατο καθήκον, αλλά η διακοπή της εισβολής των Chitauri (The Avengers - 2012) και η άνοδος του Ultron (2015) μας έδειξαν ότι όλα μπορούν ν’ ανατραπούν. Ανυπομονούμε να δούμε τί έχουν σκεφτεί οι σκηνοθέτες Άντονι και Τζο Ρούσο και οι συγγραφείς Κρίστοφερ Μάρκους και Στίβεν ΜακΦίλι για το τελευταίο μέρος της σειράς Avengers.

Φάση 4

Spider-Man: Far From Home – 5 Ιουλίου 2019

Η λογική λέει ότι ο επίσημος ελληνικός τίτλος της ταινίας θα είναι Spider-Man: Μακριά από το τοπό του (βλέπε Spider-Man: Η επιστροφή στον τόπο του), αλλά μικρή σημασία έχει. Σημασία έχει ότι ο συμπαθείς -και κατά τη γνώμη μου καλύτερος Spider-Man απ’ όλους- Τομ Χόλαντ φαίνεται ότι την έβγαλε καθαρή απ’ αυτά που πέρασε στο Infinity War. Όσο για την ιστορία της ταινίας, από τα πρώτα teasers φαίνεται ν’ αφηγείται τις περιπέτειες του Πίτερ Πάρκερ καθώς περνάει τις καλοκαιρινές του διακοπές ταξιδεύοντας στην Ευρώπη. Ο πρόεδρος της Marvel Κέβιν Φέιγκ επιβεβαίωσε ότι θα δούμε τις επιπτώσεις -μετά τα γεγονότα- του Avengers 4 μέσα από τα μάτια του Πίτερ. Το οποίο, από μόνο του, ακούγεται συναρπαστικό. Επίσης, σύμφωνα με διαρροές από τα γυρίσματα της ταινίας, ο Τζέικ Τζίλενχαλ θα υποδύεται τον κακό Mysterio. Αυτές είναι και οι πιο σημαντικές πληροφορίες που γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Επιπλέον, υπάρχουν και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αναμένεται να δούμε στο Spider-Man: Far From Home, όπως ότι η θεία Μέι (Μαρίζα Τομέι) γνωρίζει πλέον τη μυστική ταυτότητα του ανιψιού της και, ως γνωστόν, ο Πίτερ πεθαίνει στο Infinity War. Έχει ενδιαφέρον να δούμε το πώς θα ανακάμψουν οι δυο τους

Ταινίες που ανήκουν στη φάση 4 – Με άγνωστη μέχρι στιγμής ημερομηνία κυκλοφορίας

Guardians Of The Galaxy Vol. 3

Υποτίθεται ότι θα ήταν η δεύτερη ταινία της φάσης 4, αλλά τα πράγματα πήραν άσχημη τροπή. Ο Τζέιμς Γκαν έχασε τη σκηνοθεσία της ταινίας, χάρη σε κάποια αμφιλεγόμενα Tweets τα οποία είχε κάνει ο ίδιος στο όχι και τόσο πρόσφατο παρελθόν, αλλά -για έναν περίεργο λόγο- έγιναν αντιληπτά τον Ιούλιο του 2018. Τα tweets αυτά, τα οποία έγιναν από το 2009-2012 από τον ίδιον τον Γκαν στον λογαριασμό του, έφεραν στο φως της δημοσιότητας δυο αρκετά συντηρητικοί bloggers, οι Τζακ Ποσόμπιεκ και Μάικ Σέρνοβιτς, ανεβάζοντας τα στους δικούς τους λογαριασμούς στο twitter, κατηγορώντας τον για τα σοκαριστικά του αστεία όπως «το γέλιο είναι το καλύτερο φάρμακο. Γι’ αυτό γελάω με τα άτομα που έχουν AIDS». Το καστ ωστόσο -ειδικά ο Ντέιβ Μπατίστα- υποστήριξε τον Γκαν, ακόμα κι αν γνωρίζουν ότι αυτό μπορεί να τους κοστίσει κάποιο ρόλο σ’ αυτό το sequel.

Ο Τζέιμς Γκαν ανέφερε πάντα ότι το επόμενο sequel στο franchise θα είναι και το τέλος στην ιστορία αυτής της έκδοσης των Guardians, η οποία περιλαμβάνει τον Star-Lord (Κρις Πρατ), την Gamora (Ζόε Σαλντάνα), τον Drax (Ντέιβ Μπατίστα), τον Rocket (Μπράντλεϊ Κούπερ) και τον Groot (Βιν Ντίζελ) - Παρόλο που οι περισσότεροι απ’ αυτούς πέθαναν στο Infinity War. Ωστόσο, τα γυρίσματα της ταινίας έχουν καθυστερήσει και η παραγωγή βρίσκεται στον «πάγο», καθώς η Marvel Studios θα πρέπει να εξετάσει τις επιλογές της μ’ αυτό το franchise χωρίς τον Γκαν στο τιμόνι.

Τί γίνεται με τα Doctor Strange 2 και Black Panther 2;

Άγνωστο παραμένει και το μέλλον δύο ακόμα αγαπημένων χαρακτήρων της Marvel που ναι μεν τους είδαμε -και μάλλον θα τους ξαναδούμε- στους Avengers, αλλά δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση για sequel. Ο λόγος για τους Doctor Strange και Black Panther. Σε ό,τι αφορά στον πρώτο, ο πρόεδρος της Marvel Κέβιν Φέιγκ επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι το Doctor Strange 2 βρίσκεται σε εξέλιξη, ωστόσο, δυστυχώς, το sequel απέχει αρκετά χρόνια από την πρώτη ταινία. Αφήνοντας να εννοηθεί ότι δε θα το δούμε πριν από το πρώτο μισό της φάσης 4 (2021).

Δεν έχει ανακοινωθεί επίσης ποιος θ’ αναλάβει τη σκηνοθεσία του Doctor Strange 2, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι ο σκηνοθέτης Σκοτ Ντέρικσον, ο οποίος ευθύνεται για την επιτυχημένη πορεία της πρώτης ταινίας.

Τα ίδια -περίπου- ισχύουν και για τη συνέχεια του Black Panther. Ο Ράιαν Κόύγκλερ, σκηνοθέτης της πρώτης ταινίας, δεν έχει υπογράψει επισήμως για ν’ αναλάβει το τιμόνι του Black Panther 2, αλλά εικάζουμε ότι η Marvel θα του κάνει μια τόσο μεγάλη προσφορά που θα ήταν αδύνατο ν’ αρνηθεί

Στο μεταξύ, μια και η 4η φάση του MCU αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2022, οι φήμες και οι εικασίες για τις νέες προσθήκες στο κινηματογραφικό σύμπαν δίνουν και παίρνουν. Πολλοί φίλοι της Marvel θέλουν να δουν μια solo-ταινία με τη Black Widow (Σκάρλετ Τζοχάνσον), ενώ δεν έχουμε δει ακόμα κάποια ταινία που να εξετάζει εις βάθος τη κοσμική πλευρά της Marvel Comics. Βέβαια, έχουμε δει το Θορ και τους Φύλακες του Γαλαξία, αλλά υπάρχουν ακόμα εκατοντάδες χαρακτήρες στο σύμπαν που δεν έχουν κάνει το ντεμπούτο τους στο MCU. Οι Eternals είναι ένα τεράστιο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, καθώς ενώ έχουμε συναντήσει ένα μέλος της -τον Θάνος- υπάρχει ακόμα ένας ολόκληρος κόσμος που δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό συγγραφέα Τζακ Κίρμπι, που αξίζει μια εις βάθος κινηματογραφική εξερεύνηση.

Κλείνοντας, αυτές είναι οι ημερομηνίες για τις υπόλοιπες 9 -άγνωστες μέχρι στιγμής- ταινίες που θα ολοκληρώσουν την 4η φάση του κινηματογραφικού σύμπαντος της Marvel:

1 Μαΐου 2020
31 Ιουλίου 2020
6 Νοεμβρίου 2020
12 Φεβρουαρίου 2021
7 Μαΐου 2021
5 Νοεμβρίου 2021
18 Φεβρουαρίου 2022
6 Μαΐου 2022
29 Ιουλίου 2022

Σχόλια