Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Εκδικητές: Η Τελευταία Πράξη - Τέλος εποχής, αρχή μιας νέας

Kirak Infil’a: Αυτός είναι ο ολοκαίνουργιος Jedi στο σύμπαν του Star Wars

Χάρη στην πρόσφατη έξαρση των Star Wars comics της Marvel, έχουμε δει αγαπημένους χαρακτήρες να πηγαίνουν σε αποστολές που ποτέ δεν γνωρίζαμε μέχρι σήμερα και έχουν συναντήσει ολοκαίνουργιους χαρακτήρες οι οποίοι έχουν αποκτήσει τους δικούς τους πιστούς fans. Ένας από αυτούς του νέους χαρακτήρες, λοιπόν, έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του στο δεύτερο τεύχος της νέας σειράς comics Darth Vader. Συγκεκριμένα, στο Darth Vader #2 συναντάμε ένα Jedi που ονομάζεται Kirak Infil’a και η προσθήκη του στη σειρά μας προετοιμάζει για μια επική μάχη μεταξύ Sith και Jedi.


 Όπως αναφέρεται στην περιγραφή του νέου τεύχους: «Ο πιο τρομακτικός κακοποιός όλων των εποχών επιστρέφει σε μια ολοκαίνουργια σειρά! Όταν ο Anakin Skywalker υπέκυψε, τόσο στην έλξη της σκοτεινής πλευράς όσο και στην λεπίδα του Obi-Wan Kenobi, επέστρεψε, ως κάτι που περισσότερο μοιάζει με μηχανή παρά με άνθρωπο. Έχοντας χάσει όλα όσα κάποτε αγαπούσε, ο πρώην εκλεκτός καλείται να κάνει τα πρώτα του βήματα σε έναν πιο σκοτεινό κόσμο… ως Darth Vader, ο Σκοτεινός Άρχοντας των Sith!».

Όπως είναι προφανές, η νέα σειρά τοποθετείται μετά τα γεγονότα του Episode III: Revenge of the Sith, με τον Vader να καλείται να αποδείξει την αξία του και ότι οι Sith έχουν προσθέσει στην φαρέτρα τους ένα πολύτιμο όπλο. Στο δεύτερο τεύχος, ο Vader είναι επιφορτισμένος με την αναζήτηση ενός lightsaber που ανήκει σε ένα Jedi, ώστε να το κλέψει και να ανακατασκευαστεί ως όπλο για τους Sith. Δεδομένου ότι οι περισσότεροι Jedi σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των γεγονότων στο Episode III, αυτή η αποστολή είναι θεωρητικά πολύ εύκολη για τον σκοτεινό άρχοντα των Sith.

Σύμφωνα με το κόμικ, ο Kirak Infil’a είναι αρκετά ανενεργός τα τελευταία χρόνια, γεγονός που καθιστούσε ακόμη πιο δύσκολη την καταδίωξη του Vader. Μέσα από την «μαγεία» των κόμικς, ωστόσο, μπορούμε να πάρουμε μια μικρή γεύση του νέου Jedi στην τελευταία σελίδα του νέου τεύχους.


 Η νέα σειρά έχει -μέχρι τώρα- μόνο δύο τεύχη, αλλά φαίνεται ότι αποτελούν πρόδρομο μιας επικής μονομαχίας, όπως teasάρει το εξώφυλλο του επόμενου τεύχους (Darth Vader #3).


 Τη νέα σειρά κόμικς υπογράφει ο διάσημος Αμερικανός συγγραφέας Charles Soule με εικονογράφηση από τον Giuseppe Camuncoli. Όπως επιβεβαίωσε ο Soule σε πρόσφατη συνέντευξή του, η επερχόμενη μονομαχία δεν θα περιοριστεί σε ένα μόνο τεύχος, αλλά θα εκτείνεται σε αρκετά (τεύχη), υπονοώντας ουσιαστικά ότι πρόκειται να ακολουθήσει… μεγάλο μακελειό! Ο συγγραφέας δήλωσε επίσης ότι ο εν λόγω Jedi θεωρείται ισοδύναμος με τον Darth Vader. Το τρίτο τεύχος της σειράς Darth Vader αναμένεται τον ερχόμενου Ιούλιο.

Το σύμπαν του Star Wars είναι τεράστιο! Aκόμη και χωρίς το Star Wars Expanded Universe, είναι πραγματικά άπειρες οι ιστορίες που μπορούν να ειπωθούν. Γι’ αυτό και, όπως έγραψα σε προηγούμενο άρθρο, πιστεύω πως είναι θέμα χρόνου το πότε θα ανακοινωθεί ένα Star Wars spinoff με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινό Άρχοντα. Για την ώρα, όμως, ας απολαύσουμε τα εκπληκτικά κόμικς της Marvel.

May the Force be with you!

Σχόλια